Meistä

Herttileidin kennel sai alkunsa syksyllä 2015 käydyn Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin sekä keväällä 2016 myönnetyn kennelnimen myötä. Ensimmäinen harjakoirapentue, Herttileidin A-sarja, syntyi 20.4.2016.

Herttileidilää pyöritän minä, 37-vuotias Mari, ja menossa on mukana aviomieheni Mika sekä kaikki nelijalkaiset laumanjäsenet.

Minun ensimmäinen "oma" koirani tuli taloon 1989. Englanninspringerspanieli Rossi hankittiin minulle lemmikiksi ja isälleni metsästyskaveriksi. Ja siitä se koirarakkaus roihahti. Suurimman osan aikaa elämästäni minulla on ollut koira, vain opiskeluvuosien aikana elin välillä koirattomia aikoja. Pääsin vuonna 2000 tekemään ensimmäisen kerran tuttavuutta kiinanharjakoiran kanssa. Olin välittömästi myyty ja rodun pauloissa. Vuonna 2012 haaveet kypsyivät toteutuksen asteelle ja hankin ensimmäisen harjakoirani, Kiian, Namilon-kennelistä. Tuolloin tutustuin myös Kiian "siskolikkaan" Kitiin, josta neljä vuotta myöhemmin tuli ensimmäisen Herttileidin-pentueen emä.

Harrastan koiriemme kanssa on/off-meiningillä omaksi huviksi agilityä ja nose workiä, sekä käymme vaihtelevasti erilaisissa koirakouluissa / ryhmäkoulutuksissa. Esimerkiksi Teppo-villakoiran kanssa on käyty kokeilemassa verijälkeä, pk-jälkeä ja hakua, ja harjakoirien "lukujärjestyksissä" on ollut mm. pentukoulua, teinikoirien oppikoulua ja ohituskoulua. Teppo-villis sekä Sigma ovat käyneet myös petotestissä sudella.

Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Suomen Kääpiökoirayhdistyksessä, Suomen Kiinanharjakoirat ry:ssä, Suomen Villakoirakerhossa, Nose Work Finland ry:ssä sekä Mynämäen Seudun Koirakerhossa.

Jalostuksessa Herttileidilässä pyritään rodunomaisiin, terveisiin ja hyväluonteisiin harjakoiriin, joiden kanssa on ilo elää ja harrastaa – vaikka seuraavat 15 vuotta.